Oväder oväder försvinn

Vilket jäkla oväder det är! Jag hade ett rent helvete att ta mig hem efter att jag varit hos Kostas idag. Det snöar än också, helt jävla galet alltså. Nu måste jag upp och packa min lilla väska. Hem till pappa ikväll och på fredag åker jag hem till min tönt <3

Puss så länge


En kry Mig från i fredags hos Madde


Tema dag 1

Idag är temat nörd/plugghäst det är lite roligt att det är såna här grejer på skolan. Men dock fryser jag om mina ben har inte så mycket kläder på benen.

Nu ska jag skriva istid

puss så länge


Marika minns...

.... När Amanda och Jag åkte skidor i Rättvik.

Första är när Amandas pappa Anders ska lära mig att åka slalom i barnbacken. En hel förmiddag tog det innan jag vågade mig upp i backen, dock inte ända högst upp. När jag tillslut vågade mig högst upp så kommer vi på den ultra bra idén att vi åker följa john, Jag först och amanda efter mig, allt går skitbra tills Amanda ropar och frågar hur det går, jag vrider lite på huvet för att svara och tappar fokus och wiiiiioouum, störtlopp rakt ner. Amanda suckar och sätter av efter mig eftersom min bromsteknik fortfarande innebär att lägga sig ner, kan göra rätt ont när man kommer i full kanonkula ner för backen.

Samma veva så skulle amanda och jag åka ankarlift tillsammans för första gången, dålig idé.
Precis när vi passerar "30 meter till avstignin" skylten så knuffar hon av mig i ren panik så jag får snällt och vacker staka mig upp 30 meter. Hyvens polare, men hämnden är ljuv..

Samma helg så gick min lift sönder, satt där i godro i knappliften så går den sönder. Jag flyger bokstavligt talat över sista lilla "guppet". Amanda fick sig ett gott skratt och samma sak med mig, i efterhand.

Sen har vi ju Anders när han skulle visa att man kunde åka baklänges och han snurrar runt lite stiligt men rasar pladask ner i snön, vi skrattade så vi halvt dog.

Gustav ska också få vara med på ett hörn, det här är när jag har fått åka ett tag och känner att jag har koll på grejerna och jag har just lärt mig bromsa. Amanda åker ner till liftarna och bromsar så de sprutar snö överallt, skitsnyggt. Jag kommer efter och bromsar nästan lika snyggt, men de spruttar snö och det är det viktiga. Gustav kommer efter mig, börjar bromsa, svär och ramlar ihop i en söt hög av ben, stavar och skidor. Alla utom Gustav skrattade.

Sen har vi då Amanda och jag skulle bli våghalsiga och glida över guppen lite snyggt. Jag tappar balansen, rasar i en rätt graciös hög om ni frågar mig. Sen så får jag panik då jag är övertygad om att jag har brutit skidan på mitten. Men den ena hade bara lossnat utan att jag märkte det vilket gjorde att det såg ut som att en var av på mitten. Nästan en hjärtattack.

GESUNDABERGET

Just det mina vänner, det kommer mera.
När vi ansåg att jag hade lite mera koll på grejerna så bestämde vi oss för att avancera till Gesunda Backen. Det börjar redan i liftkön, där finns det två spärrar och amanda och jag tar ju självklart varsin. Då ska bådas liftkort krångla till det. Inte kan vi backa heller då det bildats långa köer bakom oss så där står vi och svär och har oss.
Sen kommer vi in, åker lite och så bestämmer vi oss för att dela ankarlift upp. Återigen en mycket dum idé. När vi ska av liften så gör vi som många barn gör, hakar av oss och låter liften dra oss sista biten, men när vi ska ta oss av så har liften fastnat i mina termobyxor eftersom Amanda är mycket kortare än mig så hade jag liften nästan i knävecken. Det slutar med att jag rycker till i ren panik och amanda följer med och hamnar ute i skogen. Jag skrattade och Amanda blev skitsur och uppdragen av en vänligt sinnad tant med hjälpande stavar.
Där kom min oplanerade hämnd.

Jag skulle prova mig på att åka i en svart backe, slutade med svullen tumme. Sen ska vi ner till själva stugorna och fika lite, jag har väldigt låg fart och glider mot ett staket där jag kan stanna, tänker dock inte på att det är en liten nedförsbacke där och vipps så har jag med full fart åkt rakt in i staketet. En svullen tumme och två rejält ömmande knäskålar. Marika på skidor är kanske ingen bra idé? eller vad tror ni?

Puss och godnatt


Marika is förbannad

Jag är lite irriterad på en sak som jag tagit upp flera gånger innan. Folk som jämt och ständigt envisas med att stå med sina förbaskade kundvagnar mitt i gångarna och konversera om ovärdsliga saker, oftast är det ovärdiga saker för man hör rätt mycket när man står där och harklar och försöker komma förbi lite fint med en ursäkt som ingen lyssnar på.

Av egen erfarenhet så är det vanligast att det är medelålders damer som står där och pratar och pratar och när man försöker ta sig förbi kastar dom en blick på en som säger "Du är ung och frisk, du kan gå runt hela affären för att komma till makaronerna som står precis bakom oss"
Sen muttrar dom om dagen ungdomar när man ledsnar och pressar sig förbi med sin kundvagn och orsakar en mindre seriekrock mellan varuhyllorna. Men nu är jag trött och less, jag tänker inte gå nån omväg bara för at några pratglada damer som är bittra på livet och gottar sig i skvaller som knappt ens är rimligt. Bara så ni vet det

Man dör inte av att ta ett steg åt sidan, isåfall va fan gör du då i en mataffär? skaffa hemtjänst då förf*n


En helg med min älskling

Jag har inte uppdaterat något i helgen eftersom min fina Oskar har varit här. I fredags så fyllde Madde 18 år så Oskar körde ut mig, Ida och Linda till Österrunda bygdegård. Han åkte snart hem igen eftersom stackaren mådde rätt dåligt. Han kom ut och hämtade mig och Linda igen vid ett tiden då vi kände att vi fått nog.

igår var dagen bara galet seg, Oskar va fortfarande sjuk men efter att jag petat i karln lite huvudvärkstabletter så va de full fart på honom. Jag å andra sidan va galet trött hela dagen och med en träningsvärk i ljumskarna som hette duga. Oskar och jag låg och jäste på soffan hela dagen, för trötta för att orka göra nånting. Framåt kvällen spelade vi Buzz med mamma och hennes kompis, jag förlorade hela tiden.

Nu har han precis åkt hem och jag ska ta och styra näsan ner mot tvn och kanske somna om en stund. Who knows

Saknar dig redan <3


Ridning.. jag? oh ja

Ska ta tag i att börja plugga igen nu, tog en paus som blev lite för lång upptäckte jag nu.
Måste göra några mattetal också, så jag kanske kan få vila lite i helgen kanske. Men känner jag oskar rätt så kommer jag inte få nå vila i helgen inte.

Imorgon ska vi ut till åkerby hela klassen och rida. Kan bli galet kul faktiskt.
F..n att min kamera ska vara trasig

Puss och godnatt

projektarbete

Vad mycket krångel det skulle vara innan vi kom igång med det men nu är vi igång och det med råge också. Fick faktiskt väldigt mycket gjort idag och sjävla arbetet går ut på att ge ungdomar mer och fördjupade kunskaper i första hjälpen. Så att det helt enkelt ska våga hjälpa till utan att vara rädda för att de inte vet hur man ska göra och vara rädda för att göra fel.

Nu måste jag plugga matte.

Puss


19:28

Ska strax ta och sätta mig ner framför tvn och kolla på en dokumentär på 4+ tror jag.
Jag hade ju turen att vara ledig idag så jag har fått lite plugg gjort och sen varit ner och hälsat på farfar ett tag.

Sen efter programmet på TV så ska jag ta och sätta mig ner och knåpa ihop nått bra om istiden. Det kommer bli kanuners

Puss så länge


19:28

Ska strax ta och sätta mig ner framför tvn och kolla på en dokumentär på 4+ tror jag.
Jag hade ju turen att vara ledig idag så jag har fått lite plugg gjort och sen varit ner och hälsat på farfar ett tag.

Sen efter programmet på TV så ska jag ta och sätta mig ner och knåpa ihop nått bra om istiden. Det kommer bli kanuners

Puss så länge


That's the way it is

Jag är helt värdelös på att hålla mina nyårslöften. Det där med min vikt till exempel, jag vet inte varför jag inte klarar det. När jag tar upp det med folk så börjar folk bara gnälla på mig om att jag inte alls ska gå ner i vikt eller nått sånt, "Du är redan så smal och bla bla bla" men det är inte där själva problemet ligger. Jag vet att jag inte är tjock på nått ställe. Men när folk börjar uttala sig om saker som det inte vet något om så blir jag irriterad.

Ingen vet om min vikt förutom jag och jag vill gå ner dom kilona som jag har bestämt mig för att gå ner. Det syns inte alls på min kropp men det syns på vågen. Jag vill gå ner dom för min skull för att jag inte ska få ångest av att ställa mig på den förbaskade vågen. Det är till och med så att ingen får befinna sig i närheten när jag ska väga mig.


Tidsresenären Marika

Mohahaha jag slarvar tokmycket med bloggen, men jag orkar inte bry mig om det i nuläget.
Jag sitter och funderar lite över ganska oviktiga saker men som är lite spännande att fundera över.

För ett par veckor sedan satt jag och en kompis och disskuterade vart vi skulle åka om vi villa åka tillbaka i tiden. Jag skulle villja prova leva på det glada 60-talet men också till typ mitten och slutet av 1800-talet, som jordbrukare. Mest för att prova utmaningen för det var nog inte speciellt lätt att överleva och klara sig. Jag skulle nog klara mig ganska bra eftersom jag är galet envis och även fast jag inte orkar mer fysiskt så kör jag på iallafall av ren vilja. Det krävs ganska mycket för att jag ska ge upp på grund av att jag "inte orkar" längre.

Det är bra för det mesta men jag har också märkt att i vissa sammanhang så ska man ge upp när man inte orkar längre. Men jag är inte sån, jag ger sällan upp när jag har bestämt mig för något så får jag ta konsekvenserna sedan i efterhand, det är ett annat problem.

Men tillbaka till ämnet nu, jag skulle också kunna tänka mig att leva som nån snorri och bortskämd adels böna. Mest bara för att kolla kontrasten och få känslan av att vara mycket rikare än alla andra, tror den tanken lockar många fast ingen vill prata om den högt? Att man vill ha mer pengar och makt än alla andra, jag smyger inte med att jag skulle vilja det... iallafall vilja prova.


Tisdag

Första dagen i skolan idag, det var inte så farligt egentligen och till och med Engelskan var rolig idag. Först fick vi leka en lek där man får en lapp på ryggen med en känd person eller nått och så ska man med hjälp av andra ta reda på vem man är, jag fick tomten och Jesus. Sen gjorde vi lite andra saker som är svåra att förklara men som var kul det med :)

Snart ska jag iväg till första riktiga träningen för i år. Jippie :)
Först hem till en oskar och hämta pengar

Puss och kram sålänge


19:05

Dansen gick bra, över förväntan idag med och nu känns det som att Michael-Mixen sitter och den kommer bli skitbra. Det ser jävligt bra ut iallafall.

Kom hem för ett tag sen och har ätit mammas goda tonfisksallad precis och nu ligger en Marabou Digestive och väntar på att magen ska göra lite mera plats för den. Känner dock att jag har väldigt ont i ryggen nu och det kommer ganska så olägligt, hoppas verkligen att det går över tills på tisdag då vi har nästa träning.

Köpte ett svart linne med massa silverprickar på idag och sen ett silvrigt armband som ja ska ha till öppningsnummret på showen. Så det problemet är ganska löst det med.

Nu ska jag ta och läsa igenom några andra bloggar innan jag bänkar mig framför tvn med mammsen

Ikväll börjar En annan del av Köping igen, åh ja bara älskar Tobbe. Sen kommer nog Amanda över en stund.

Puss och Kram sålänge


Sista söndagen på lovet

Åh vad jag var arg på mamma inatt. Trött är jag idag också, kvart i fyra fick jag äntligen sova iallafall.

snart bär det av för att lämna av lillebror på match, lämna tillbaka filmen jag hyrde igår och sen ska jag knalla runt på stan och se om jag hittar nått silver eftersom paljetter inte verkar gå. Så får se hur det blir med det.

Vi hörs lite senare, puss så länge


TIERD

I min tråkiga ensamhet så bestämde jag mig för att åka ner på stan och hyra twilight. Så den har jag rätt nyss sett klart. Har flera gånger fått pausa filmen eftersom folk har ringt och massa sånna saker. Men det gör inte mig något då får jag ju nått att göra en längre tid.

Väntar nu på att mammisen ska höra av sig så att jag kan få gå och sova någon gång. Börjar bli måttligt trött just nu, mamma är på 60 års kalas.

 

 


KAN MAN HA TRÅKIGARE???

Inte funkar mitt sims 3 heller.
Död åt ikväll

Bjuder på bilder från nyår istället...

                   

 


Taxi ikväll

Sitter och kollar på bortklippta scener ut Hata Göteborg. Jag och min bror har just kollat på själva filmen. Idag har jag varit på stan med Jovana och kikat lite, vi köpte med oss mat från donken hem och sen så var det dags att åka vidare och körde mamma till fjärilstigen och grannarna ner till hamnen. Jovana dumpade jag på Paus.

Sen var det dags att träna lite och det gick bättre ön förväntat vill jag påstå. Sen så åkte jag hem igen och nu sitter man här. Måste köpa ännu mera glitter prylar eftersomm paljetter inte verkar funka. Vad fan ska jag ha det till nu då? Åh vad drygt, jag vet inte om jag tänker gå och köpa ett par silver leggings som jag aldrig mer kommer att använda.

Ikväll är det jag som kör taxi åt mamma och eventuellt mina grannar.  En sån rolig lördagkväll
Puss och kram sålänge


finns det något bättre än att ligga i sängen?

Nu är det godmorgon för mig så inga klagomål om jag får be.
Måste tyvärr lämna sängen fortare än planerat, måste in i duschen och sen klockan två ska jag träffa min lilla skitJovana. 

Senare idag är det äntligen dags för dansträning igen, som jag har längtat alltså.  Men nu måste jag röra på mig, full fart.


This is it

Nu ska vi se, ikväll var Willy min stora favorit utan tvekan. Men den som dansade bäst var ju såklart Claudia, henne hejjar jag på en smula också.

Sitter och kikar runt på katter, jag vill ha katt. En sibirisk katt vill jag ha för då känner inte mamma eller Oskar av den och det är skitsmart. Har jag en katt så ska den heta Esme om det är en hona och får jag två små sötingar så ska dom döpas efter barnprogrammet Johnsson och Pipen.

Nu ska jag hämta min lillebror nere på stan. SO LONG


Äntligen börjar Let's Dance

Gudars vad trött jag är och dagen har varit fruktansvärt lam och tråkig.
Men Oskar ringde nyss och berättade att han satt på Donken här i enköping med sin familj så jag kastade mig i bilen och åkte dit. Det gjorde min dag lite bättre faktiskt så nu är jag på ett väldigt bra humör.

Nu ska jag ta och gå ner, poppa lite popcorn och bänka mig framför let's dance. En sak är jag lite nyfiken över när det kommer till Daniel DaSilva... står det i hans kontrakt att han ska dansa med de snyggaste tjejerna ?

2010 - Elin Kling
2009 - Magdalena Graaf
2008 - Linda Lampenius

Kanske inte så konstigt eftersom han själv är galet het :)

Dags att röra på sig, hoppas Amanda kikar över ikväll och gör mig sällskap

Puss så länge



Meddelar senare ikväll vilken/vilka jag kommer hejja på i år :)

Hektiskt dag

Dagen har varit ganska bra ändå. Det var trevligt att umgås lite med farmor och farfar idag också vi hade rätt mycket att prata om märkte jag. Men det blev mycket körande idag. Alla kom hem hela och varma trots att det låg blankis på vägarna.

07:15 - Köra pappa och markus till jobbet
12:30 - Hämta Markus och skjutsa honom till träning
14:00 - Hämta Farmor och Farfar, köra dem till deras husläkaren
ca 14:50 - Köra hem farmor och farfar
15:30 - Hämta Markus från träningen
16:40 - Hämta pappa på jobbet

Fullt upp men jag är glad ändå :)

Puss och godnatt




EUUUUW såg nyss en flådd varg på nyheterna


Torsdag

Dagens två första körningar är över, ska snart ta och röra mig neråt till farmor och farfar. Ska köra ner dem till läkaren idag för de ska kolla blodtryck och lite sånna saker.

Idag så ska jag hinna med två "Taxi" rundor till efter farmor och farfar, jag ska hinna med att fixa med Svenskan också och massor med såna grejor.

Nu måste jag börja röra på mig, ha det så bra sålänge

puss


Sweet dreams

Nu ska jag snart ta och stoppa ner mig i sängen, ska upp och köra pappa och markus till jobbet imorgon bitti. Sen ska det köras massor hela dagen, kommer ha fullt upp med körningar hela dagen.

Men först ska jag kolla klart på sprängaren, jag gillar Helena Bergström

Puss och Godnatt


Splish Splash

Ligger i min säng hemma hos pappa nu. Ska snart ta och stoppa ner mig själv i badkaret och försöka undvika att somna, det kan så lätt gå illa då.

Funderar lite på om Oskar verkligen har det bra i skidbacken idag. Eftersom det är - 21 grader här och det är mycket kallare däruppe... Jag är inte alls avensjuk, tacka vet jag värmen inomhus.

Puss så länge


ISKALLT

Halojjsan.
Igår blev det en rätt så intensiv dag och jag satt inte mycket vid datorn faktiskt.
Först så gick jag upp och tog emot en skäggig rörmockare och halvslumrade på soffan tills mamma kom hem, då lånade jag och Amanda hennes bli ner på stan och jag köpte lite silvergrejer till showen, sen tippade jag av Amanda hos frissan och åkte hem ett tag, sen efter drygt en timme så åkte jag till Maxi och handlade lite och förbi pappa och hämtade en bok.

Sen åkte jag ner till frissan där Elin satt. Amanda hade blekning i håret och vi fick vänta i 3 TIMMAR på att hon skulle bli klar och vi kunde gå ut och äta.

Kvällen tillbringades hemma med Mamma och Amanda, spelade buzz och hade det trevligt.


Idag händer inte så mycket, ska duscha och städa mitt rum hade jag tänkt... eller om jag tar det i helgen kanske. Sen så ska jag hem till min pappa, har inte träffat honom på jätte länge.

Puss och kram


Min nyårsafton 2009-2010

Nu är jag hemma i lilla enköping igen.
Det är både skönt och tråkigt, jag saknar Oskar redan så hade gärna stannat längre men ja kände att det var dags att komma hem till familjen lite också. Jag har ju ändå varit där nästan en vecka.


Dagen började med massa jäkt hit och dit och tillslut handlade vi middagen. Klockan fem rusade jag in i duschen och hetsduschade. De som skulle äta middag med oss skulle komma halv sex och då skulle vi börja med maten.
Stressa stressa och sen iväg och hämta Daniel aldrig att jag kör Oskars bil igen och när han var innanför husets fyra väggar ringde världens bästa Ida och jag fick vackert stappla iväg och möta henne. Sen tillbaka och platta håret och dona innan vi tillslut satte oss vid det dukade bordet som vi konkat in i vardagsrummet.

Till middag serverades det grillat kött som vi grillade på en inomhusgrill, potatisgratäng och sås (rödvinssås eller bea) Efterrätten stod Carro för, en supergod cheesecake och sen klämde vi in oss way to many people i Carros systers bil och hon körde oss till Södertälje. Där drack och pratade och dansade vi tills klockan var tio i tolv och alla drog på sig jackor och skor samt tog med sig glas och skumpa och vi begav oss till en rugbyplan i närheten där vi pangade raketer, skålade, pussades, kramades och tjoade in det nya året.

Vi fick tag i en taxi relativt tidigt, redan vid tvåtiden och så åkte vi hem till Rönninge igen. Lite prat och massa mackor senare så stoppade vi om oss själva och sen sussade vi sött.


Nyårsdagen bestod av städande, filmtittande, pizza ätande och lite tv-spels spelande. En rätt skön och mysig dag, ida åkte vid tvåtiden efter en långfrukost.



Massor med pussar och krama


I'm coming home again

Ber om ursäkt för den kassa uppdateringen. Men jag är kvar nere hos Oskar och det har inte blivit så mycket att jag setat vid datorn. Men idag åker jag iallafall hem och de känns skitskumt ska jag tala om. Jag har varit här nere i drygt en vecka nu. Jag både vill och inte vill åka hem

Men nu ska jag ta och läsa lite mera ur min bok som ja plöjer för tillfället

puss sålänge


A new day has come

Kanske lite sent att säga godmorgon nu men det skiter jag i. God morgon för bövelen

Sitter i Oskars säng och väntar på att han ska komma hem någon gång, ha skulle vara hemma senast tio över tolv sa han till mig. Okej klockan är bara tjugo över drygt men jag hade inte kollat på klockan när jag skrev det.

Idag vankas det släktträff med oskars släkt och sen vet jag inte riktigt. Han är iallafall ledig imorgon så vitt jag har förstått det.

Nu ska jag ta och borsta fyrkanterna

puss och kram

Jag berättar mer om nyår senare, promise

 

 


RSS 2.0